Om

I takt med att samhället förändras och utvecklas ändras sätten vi kommunicerar med. På Inside Voice har vi samlat de Twitter-konton som är mest intressanta att följa när man vill ha information om händelseutvecklingen i svenskt näringsliv.

Idén bakom Inside Voice föddes då Carl Icahn twittrade om att han investerat i Apple. Detta resulterade i att aktiekursen påverkades kraftigt. Twitters roll som bärare av finansiell information var därmed född.

Har du frågor eller funderingar kring Inside Voice? Kontakta oss gärna på kontakt@insidevoice.se.

Andel bolag som är aktiva på Twitter

Andelen börsbolag och nyckelpersoner som har ett Twitter-konto ökar stadigt. På Inside Voice uppdaterar vi vår databas kontinuerligt!

Det finns en klar koppling mellan ett bolags storlek och sannolikheten att bolaget är aktivt på sociala medier. Mer än 93% av bolagen på Large Cap har ett Twitter-konto, ca 78% av bolagen på Mid Cap har ett konto och ca 36% av Small Cap-bolagen.


Av börsens större bolag finns det idag två twittrande verkställande direktörer: Hexagons vd Ola Rollén och Nordnets vd Anders Danielsson.

Beta

Inside Voice är idag i betastadiet. Arbetet med att förbättra och utveckla sidan sker fortlöpande. Inside Voice tar inget ansvar för att datan som publiceras är korrekt. Sidan drivs ideellt och är ett hobbyprojekt.

All data tillhör Twitter.

Bakom sidan

Bakom Inside Voice står tre stycken ingenjörer, alla med olika examen från LiU.

Vi är alla under 30 år och till vardags arbetar vi med vitt skilda saker. Men två saker har vi gemensamt: problemlösning och aktier. Inside Voice är ett sätt dessa intressen har gett sig uttryck i.

Sidan utvecklas mestadels från Silicon Valley där en av oss är stationerad.